SevCol Shortlarp, 14 December 2014

Om onze setting te introduceren, en om te laten zien dat we iets meer willen doen dan een computerspelletje, wordt deze shortlarp zonder technologie gedaan; dus ook zonder Artemis. Het is een kort spel van 2 uur, en we werken met pre-made karakters. Maar adembenemd wordt het wel …

10264979_10152904020864839_2080068416851165593_n

De asteroidengordel tussen Mars en Jupiter wordt de Ceres Belt genoemd, naar het eerste object dat gedetecteerd is in deze gordel. In de Ceres Belt bevinden zich kleine mijnbouwstations op verschillende asteroiden. Her en der vliegen er mijnbouw scheepjes rond om mineralen uit asteroiden te halen, en silo schepen om de mineralen te verzamelen. De Ceres belt is een relatief druk stuk ruimte; er is ook veel transport tussen de Aarde, de Maan en de kolonie op Mars aan de ene kant, en de kolonies op de manen van Jupiter en Saturnus aan de andere kant.

De grote transportschepen zijn natuurlijk een prachtige prooi voor piraten. In de Ceres Belt leven dan ook diverse groepen, op oude schepen of in mijnbouw constructies op/onder de oppervlakte van enkele grotere asteroiden, die overleven door de scheepsladingen die ze buit maken. De groepen bestaan voornamelijk uit voortvluchtigen; mensen die probeerden te ontsnappen aan de wet of aan hun leven bij een van de corporaties, en ook zieken die anders worden geëuthanaseerd in de kolonieen waar het leven zwaar is. Het gerucht is er dat er ook enkele mislukte genetische en wetenschappelijke experimenten tussen de piraten leven, maar niemand weet wat daarvan waar is.

Een van deze groepen noemt zichzelf The Ceres Belt Bedouins. De groep wordt geleid door Red Hipster (genoemd naar een zeer verachtelijke groep mensen uit het verre verleden), een beruchte kaperkapitein die al jaren de ruimte onveilig maakt. Echter, deze groep heeft recent contact gezocht met de regeringen van Mars, Jupiter en Saturnus, en met de Hunters, een groep huurlingen die kunnen worden ingehuurd om schepen te beschermen tegen de piraten. De Ceres Belt Bedouins zeggen dat ze hun leven willen beteren. In ruil voor een continue bevoorrading van zaden, voedingsstoffen, en andere materialen om te kunnen overleven en een stabielere leefsituatie te kunnen opbouwen willen ze stoppen met het aanvallen van schepen. Vertegenwoordigers van deze drie kolonies zijn in het diepste geheim afgereisd naar een klein ruimtestation in een verlaten, vergelegen sector in de Ceres belt … zouden ze in staat zijn om de piratenplaag te stoppen?